Ο όρος "σύνδρομο της Στοκχόλμης" γεννήθηκε στο κτίριο αυτού του καταστήματος.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 13.17 GMT

 

Αναδιαμόρφωση λιανικού καταστήματος Ακίνητα Studios είναι μια ωδή να arquitectura νεοκλασικό, μάρμαρο και ιστορία.

Στις 23 Αυγούστου 1973, Jan-Erik Janne Olsson προσπάθησε να κλέψει το Πιστωτική Τράπεζα της Στοκχόλμης, στη Σουηδία, αλλά είχε την γωνιά της αστυνομίας και ως απάντηση πήρε ομήρους τέσσερις υπαλλήλους: τρεις γυναίκες και έναν άνδρα.

Εκτός από τα χρήματα, ο κλέφτης ζήτησε παρουσίαση στον τόπο του Κλάρκ Ολόφσον, ένας εγκληματίας που εκτίει ποινή την εποχή εκείνη. Προς το τέλος της απαγωγής, που διήρκεσε έξι ημέρες, και παρά τις απειλές κατά της ζωής του και έχοντας φυλακιστεί με σχοινιά γύρω από το λαιμό τους, οι όμηροι υπερασπίστηκαν τον κλέφτη από την αστυνομία. ακόμη και μετά την απελευθέρωσή του, ένας από τους υπαλλήλους, Κρίστιν Έμαρ, δήλωσε: "Τον εμπιστεύομαι πλήρως, θα ταξίδευα μαζί του στον κόσμο."

Εξαιτίας αυτού, ο ψυχίατρος Nils bejerot, σύμβουλος της σουηδικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια της επίθεσης, επινόησε τον όρο "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" να αναφέρεται στην αντίδραση των ομήρων στην αιχμαλωσία τους.

Όλα αυτά συνέβησαν στον τόπο που σήμερα στεγάζει ένα εκλεπτυσμένο κατάστημα που στοιχηματίζει το ταλέντο της εταιρείας αρχιτέκτονες Βαρκελώνη Αρχιτεκτονική-G να ανακαινίσει το μέρος και να ανοίξει στο κοινό έναν τόπο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής που θα διατηρούσε την ουσία των αρχών του XNUMX%.

«Το έργο καθαρίζει το χώρο, αφήνοντας μόνο τα βασικά χαρακτηριστικά. Παρόλο που τα δάπεδα ήταν πραγματικά μάρμαρο, πολλά στοιχεία ήταν μάρμαρο απομίμησης, και το έργο παίζει με αυτήν τη δυαδικότητα. Όλες οι δερμάτινες επιφάνειες είναι μονοχρωματικές στους τόνους του αρχικού μαρμάρου ΈμπεμπεργκΔηλώνει τη μελέτη.

Από την πλευρά του, το κατάστημα 400μ2 είναι οργανωμένο σε τρία δωμάτια που συνδέονται μεταξύ τους μέσω στηλών. Στο τέλος του κύριου άξονα, το στούντιο προσέθεσε μια νέα αφηρημένη κιονοστοιχία από πραγματικό μάρμαρο δημιουργώντας ένα νέο υπόβαθρο που παρέχει πρόσβαση στα δωμάτια.

Ενώ τα σχεδιαστή μαρμάρινα έπιπλα Μέγιστο αρνί Λειτουργούν ως βάθρα και ταυτόχρονα δημιουργούν ένα νέο μαρμάρινο δάπεδο πάνω από το πρωτότυπο. Σε αντίθεση με την αρχαιολογική ατμόσφαιρα, το φωτισμό σχεδιασμένο από Benoit lalloz είναι τεχνικό και ευκρινές.