Cultura

FAULDERS STUDIO: GEOTUBE TOWER

Located on the edge of Persian Gulf in Dubai, the Geotube Tower, designed by the firm Faulders Studio, was erected to give an iconic twist to the game between architecture and design, and tries to integrate into the self-sufficiency architectural current. So, the building is grown rather than constructed, meaning that, instead of being a finished space it is in continuous formation. The highly concentrated salt water of Persian Gulf is supplied to the Geotube tower through pipes that connect to the facade. Over time, the water evaporates and the salt deposits concentrated at the outer side, transforming the outward appearance of the tower by covering it with a transparent salt skin. The result is a specialized habitat for wildlife that lives in  this environment and an accessible surface for the harvesting crystal salt.

Source and images:: © Faulders Studio

Últimas noticias